De omgeving

Eten en drinken

Geniet van de gastronomie van de Kempen. Op loopafstand of op fietsafstand.

Je kunt bij de tegenover gelegen Pub, gift- en craftshop Nonsense terecht voor een lekkere lunch, tussendoortje of diner met groenten en fruit uit onze eigen tuin en een uitgebreide bierkaart.

Ook mag je gerust in onze tuin komen kijken. En zit je lekker op het terras? Ook aan de kleintjes, is gedacht! Zij kunnen lekker spelen. Jouw hond of paard is bij ons ook van harte welkom!

Uiteraard zijn er in de nabije omgeving meer mogelijkheden bij onze conculega’s, om heerlijk te eten en te drinken van cafetaria tot restaurant.

Wandelen

Direct vanaf de camping zijn er wandelroutes, bijvoorbeeld over de Cartierheide.

Een aantrekkelijk gebied met vennen, vele soorten planten en dieren. Staatsbosbeheer houdt de heide in stand door te plaggen en te laten begrazen door koeien. Dit alles is zeker een wandeling waard.

Er ligt in de omgeving ook een wandelroutenetwerk, waarmee je zelf gemakkelijk een wandeling kunt uitstippelen. Wij hebben eveneens een aantal routes voor je uitgezet met afstanden van 3 tot 15 kilometer. Deze routekaartjes kun je in bruikleen krijgen de Nonsense Pub.

Verschillende grote wandelroutes met landelijke erkenning, zoals het Vennekespad en het Grenslandpad, doorkruisen onze Kempen, een afwisseling van bosgebieden, heidevelden en agrarische enclaves.

Fietsen

Op een steenworp afstand bevinden zich de aanknopingspunten voor het Fietsnetwerk.

Het netwerk is grensoverschrijdend en biedt vele mogelijkheden om de omgeving te verkennen, te genieten van het vele natuurschoon en de talloze terrasjes. Ook een bezoek bij onze Belgische buren kan bijna niet ontbreken, zoals een bezoekje aan de abdij van Postel, of via de Maaij en de Liskes, en de Malpie-route naar de Achelse Kluis. De Maaij – De Liskes en de Malpie zijn karakteristieke natuurgebieden met hun eigen flora en fauna.

Wij werken aan een nieuw fietsnetwerk in regio Zuidoost-Brabant. De borden met de teksten centrum en richting fietsnetwerk worden vervangen door ruim 100 extra knooppunten om de fietsers nog beter door het Brabantse land te laten fietsen. Ook komen er diverse nieuwe routes bij. Tot slot worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zijn vóór 1 mei 2016 afgerond. Bij alle gewijzigde trajecten worden langs de routes tijdelijk kleine informatiepaneeltjes gehangen, met daarop een kaartje met de nieuwe knooppunten in de nieuwe situatie. Op de website www.routesinbrabant.nl kun je de werkzaamheden volgen en je route digitaal plannen.

Op de kaart is de nieuwe situatie van het fietsnetwerk in jouw gemeente en omgeving te zien. Let op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie.

Meer informatie vind je op: www.visitbrabant.nl

Mountainbiken

Ook de sportieve (off road) fietser kan zich hier uitleven.

Over, gemarkeerde routes van samen 145 km in Boswachterij De Kempen. Na het fietsen is er gelegenheid om uw fiets af te spuiten op onze spoelplaats, gelegen bij de Nonsense Pub. U kunt uzelf afspoelen in onze douches op de camping. Deze faciliteiten bieden wij ook aan externe bezoekers, tegen een kleine vergoeding.

Zwemmen

Er zijn ontzettende veel mooie plekken om in de zomer even af te koelen in en aan het water.

Het E3 strand in Eersel, op circa 10 km.
Dit is een afgraving met natuurwater en een strandpark voor jong en oud. Vanaf april dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Bijkomen van de dagelijkse drukte, lekker luieren in de zon, relaxen op het strand of op de ligweiden. 100% genieten! Midden in het bos, vlakbij Eersel, ligt een uniek plekje: het E3-strand. Het uitgestrekte, helderwitte zandstrand van de bosrand tot de waterkant. Voor degene die niet houdt van zand tussen de tenen, zijn er diverse groene ligweiden. In de zon, in de schaduw, in het geroezemoes of in een rustig deel: ieder vindt een ideaal plekje op het ruime terrein.

Aan de andere kant van de grens in Mol ligt, op circa 7 km afstand, het Zilvermeer.
De zwemvijver vormt het stralende middelpunt van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Twee waterkolken, een waterscherm en een waterkanon toveren het water om in een kolkende massa en verspreiden zo de geur van avontuur over de vijver. Een klimtoren met waterglijbanen maakt de pret compleet. Kleine kinderen lopen geen gevaar, want de vijver is grotendeels ondiep. Het zilvermeer is voor dagrecreatie dagelijks geopend, vanaf april, van 08:30 tot 21:00 uur.

Dichter bij huis, op circa 3 km, ligt het Sterrenstrand.
Onderdeel van Camping Ter Spegelt. Dit zwem- / speelwater is meer voor de kleinsten onder ons. Een wereld van zand rondom de 5-sterren van TerSpegelt. Een spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule en een stoer Voetje van de Vloerpad van Timo Timing. Transport van water en zand staat centraal in Zilva’s Haven, in ieder huisje is wel iets te ontdekken! Vind de geheime ingang naar het ondergronds labyrint, een doolhof van gangetjes biedt urenlang dwaalplezier. Het speellandschap van SterrenStrand wordt omgeven door natuurwater van ca. 40 cm diepte. Ideaal om in te spelen, een beetje te plonzen en te kliederen met water en zand.

Voor de echte zwemmer heeft Eersel een binnenbad, De Albatros.
Zwembad de Albatros bestaat uit twee zwembaden. Het wedstrijdbad heeft 3 banen van 25 meter en heeft een diepte van 1.10 tot 2 meter. Het instructiebad is 12×6 meter en heeft een diepte van 0.40 tot 1.10 meter. Vrijwel alles is aanwezig: een kleedruimte, groot dames en heren kleedlokaal, omkleedhokjes, toiletten en een invalidekleedruimte met een toilet, douches en lockers. De kijkruimte waar naar de zwemmers gekeken kan worden beschikt eveneens over (invalide) toiletten. De accommodatie is goed toegankelijk voor mindervaliden. Niet alleen heeft Zwembad de Albatros voldoende kleedruimte en speciale toiletten, maar ook een grote trap en een badlift waardoor mindervaliden kunnen zwemmen. Voor actuele openingstijden en recreatief zwemmen kijk op www.zwembad-albatros.nl

Ook in Belgie zijn er nog meerdere mogelijkheden om te zwemmen, zoals het stedelijk zwembad in Lommel , het Aqua Mundo van Centerparcs Lommel, en nog veel meer.

Vissen

U kunt op diverse plekken in de buurt ( <10 km.) gebruik maken van viswateren met uw vispas.

Dagvergunningen zijn verkrijgbaar bij de receptie van onze camping.